7.09.2012

2 ιστοριες απο το EVE Online


Τα παιχνίδια στο στυλ του Elite ήταν από παλιά ένα απωθημένο. Τριγυρνουσες χαλαρός μεταφέροντας αγαθά από τον έναν πλανήτη στον άλλο και στην πορεία σκότωνες και κανέναν πειρατή 'η κάποιον άλλο κακομοίρη που τύχαινε να είναι μπροστά σου και σου έσπαγε τα νεύρα. Πάντα όμως με άφηναν με μια γλυκόπικρη γεύση. Η Α.Ι. Των παιχνιδιών ήταν πάντα μέτρια και η αίσθηση ότι έλειπε το ανθρώπινο στοιχείο ήταν πάντα εκεί. Το EVE Online εκπλήρωσε όλες τις προσδοκίες μου και γρήγορα έγινε η αγαπημένη μου ασχολία για όλο σχεδόν το 2009. Το παιχνίδι σου δίνει πολλούς τρόπους να βγάλεις λεφτά και να παίξεις, είτε με αποστολές είτε με εμπόριο έβρισκες τον τρόπο που σου άρεσε και έπαιζες. Όλα όμως γινόντουσαν για ένα και μόνο σκοπό, το PVP. Αγόραζες πλοία και εξοπλισμό και μετά τα έσπαγες στις low security περιοχές του παιχνιδιού. Όταν λοιπόν μετά από περίπου 6 μήνες παιχνιδιού και αφού είχα μπει σε μια ελληνική εταιρία, την Parental Control, άρχισα να κάνω τα πρώτα μου βήματα στο PVP.

Αύγουστος 2009

Ήταν πρωί πέμπτης νομίζω όταν στο σύστημα που είχαμε ως βάση στο 0.0 έπεσε σύρμα στο chat ότι θα βγει στόλος για PVP. Ετοιμάζω στα γρήγορα το Brutix μου, ένα φτηνό αλλά δημοφιλές cruiser με καλό dps (damage per second) και μπαίνω στον στόλο των περίπου 14 πλοίων. Εκείνο το πρωινό μέσα σε 2 ώρες είχαμε κάνει περίπου 12 kill χωρίς να χάσουμε κάποιο δικό μας πλοίο. Αυτό όμως που ξεχώριζε ήταν η καταστροφή ενός tech 3 battle cruiser αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ISK (χρηματική μονάδα του παιχνιδιού). Ο άνθρωπος βέβαια ήταν χαζός μιας και το είχε βγάλει βόλτα σε low security PVP συστήματα.

Ο scout αφού είχε περάσει την πύλη μας, μετά από λίγο μας ειδοποίησε ότι τον έκανε Web και Scramble. Του έκοψε την δυνατότητα να φύγει από εκεί που ήταν και του κατέβασε την ταχύτητα στο 1/10. Ακολουθώντας τις εντολές του αρχηγού περάσαμε και εμείς την πύλη Lockαραμε και αρχίσαμε να κοπανάμε μαζικά ώστε να τον ρίξουμε. Αυτός σιγά σιγά πήγαινε όλο και πιο κοντά στην πύλη για να διαφύγει. Για εμάς η πύλη είχε κλειδώσει και θα χρειαζόμασταν ένα λεπτό για να ξαναπεράσουμε από εκεί μέσα, επειδή είχαμε πυροβολήσει έναν στόχο κοντά σε αυτήν Ο αντίπαλος όμως δεν είχε πυροβολήσει κανέναν οπότε η πύλη ήταν για αυτόν ανοιχτή.

Είχε αρχίσει να πλησιάζει επικίνδυνα όταν ο αρχηγός φώναξε μέσα από το teamspeak “Somebody bump him!”. Με το bump ο αντίπαλος θα έβγαινε από την πορεία του και θα έχανε πολύτιμα δευτερόλεπτα μέχρι να ξαναερθει στη σωστή θέση να συνεχίσει την πορεία του προς την πύλη. Με δεξί κλικ έκανα align στον στόχο μου και άναψα το afterburner. Λίγα δευτερόλεπτα μετά κραυγές από τα ακουστικά “He was bumped by the brutix!” “Bumped! Take him down!” και λίγο αργότερα όταν καταστράφηκε όλοι να ουρλιάζουν από χαρά.

Σε αυτό το σημείο ξεδιπλώθηκε μπροστά μου η μαγεία του EVE. Ένιωσα κομμάτι ενός τεράστιου συνόλου που κάνει αυτό το παιχνίδι μοναδικό.

Δεκέμβριος 2009

Η εταιρία μας έπαιρνε μέρος στον πόλεμο του Geminate στο πλευρό της Atlas Alliance εναντίων της Wildly Inappropriate και του Northern Coalition. Οι περισσότεροι είχαμε μεταφερθεί εκεί και παίρναμε μέρος σε διάφορες συγκρούσεις κατά τη διάρκεια του πολέμου. Εκεί πήραμε μέρος σε μια από τις μεγάλες μάχες του πολέμου. Γύρω στα 1500 διαστημόπλοια ανάμεσα σε μια stargate και έναν πλανήτη. Όταν δόθηκε η εντολή για warp στο μέρος της μάχης έπεσαν οι servers, έπεσε το team speak και επικράτησε ένα χάος. Ήταν 01:00 το βράδυ και είχαμε πλακωθεί στα τηλέφωνα μεταξύ μας να δούμε τι γίνεται.

Όταν ξανά μπήκαμε στο παιχνίδι η μάχη είχε ήδη αρχίσει από μεγάλη απόσταση. Ξεζουμάρωντας την κάμερα έβλεπες δυο τεράστια σμήνη απέναντι το ένα από το άλλο και ριπές από laser και πυραύλους να πηγαίνουν πέρα δώθε. Μέσα σε όλον τον πανικό και αφού παίρναμε εντολές από τον εκάστοτε wing commander ο ένας της παρέας μας έψαχνε ποιοι ήταν Έλληνες αντίπαλοι παίκτες της Mythos και μας τους έδινε για στόχους. Δε θυμάμαι πόση ώρα πέρασε όταν τελικά φύγαμε από το σύστημα και δε θυμάμαι καν ποιος κέρδισε. Αυτό που μου έχει μείνει είναι το φαντασμαγορικό σκηνικό των 1500 παικτών να ζωντανεύουν κάτι που μόνο στη φαντασία μου είχα όταν ήμουν μικρός.Όποιος έχει τον χρόνο και την υπομονή, γιατί χρειάζεται περίπου 3-4 μήνες για να βγεις για pvp, θα ανταμειφθεί με εικόνες που θα του μείνουν για πάντα στο μυαλό. Το EVE Online είναι ένα από τα καλύτερα mmo που υπάρχουν αυτή τη στιγμή και αξίζει κάθε δεκάρα.